Fericirea?

trynidadaCum ar fi dacă eu ți-aș spune că fericirea nu există niciunde în jurul tău?
Că nu ai s-o găsești pe străzile gri și că degeaba o cauți pe bulevarde. Că nu e nici ascunsă între blocuri , sub pământ sau în cer. Că degeaba stai 2 ore în oglindă și te îmbraci cu cele mai bune haine, atunci când pleci la servici. Sau la facultate. Sau în cluburi pline de oameni ce caută iubirea unde nu-i e locul. Fericirea nu te va întâmpina pentru felul în care te pui în valoare.
Fericirea nu e ascunsă într-o sticlă de vin. Și nici în fumul obosit al unei țigări. Nu e nici în banii care abia-ți mai ajung. Sau în poveștile celorlalți. Nu ai s-o găsești într-o poză din trecut. Sau în zâmbetele altor oameni. Nu e nici în rafturile prăfuite ale casei tale. Nici în dormitoarele unor necunoscuți.

Fericirea nu e în cafenele. Sau într-o ceașcă de ceai. Nu e în magazine scumpe. Nici în excursiile lungi și relaxante. Nu e nici lucrurile mărunte. Nu e în persoana de lângă tine. Sau în umărul pe care te sprijini la greu.

Fericirea nu e în victorie. Dar nici în răzbunare. Nu ai să găsești fericirea în glorie sau faimă. Nu e nici pe copertele revistelor. Nu ai s-o vezi în metrouri sau gări. Nu ai s-o cunoști în mântuire sau în abstinență. Nici în post.Nu e nici în natură. Sau într-o lume paralelă.

Fericirea nu se află acolo unde îi impui tu să fie. Nu e acolo unde tu crezi că e.

Dar cauți fericirea cu disperare. O vrei, o dorești, tânjești la ea. Visezi la ea. Ai face orice  să o ai. O faci scopul vieții tale. Ignori totul fiind mereu cu ochii în patru. Sperând să-i simți prezența, să-i guști aroma, să-i inspiri parfumul. Să atingi absolutul. O compari cu orice, lăsând lucruri esențiale să pălească în favoarea ei. Atunci apar așteptările. Și bineînțeles, la pachet cu ele, gustul amar al dezamăgirilor. Dar nu ne oprim din vânătoarea noastră oarbă.

Așa suntem noi oamenii…căutători de comori pe o Mare Moartă. Sperând că într-o zi vom găsi ceea ce căutăm azi cu disperare.
Dar dacă eu vin și spun că fericirea nu există niciunde în jurul tău? Mă vei crede?
Pentru că ea deja este în tine. Trebuie doar să nu o mai cauți.

6 thoughts on “Fericirea?

  1. Pingback: Dorințe | My life as Ioana

Leave a comment