O vioară în depărtare

[wallcoo]_flower_photography_A085032

O mie de gânduri. O mie de întrebări.  O mie de regrete. Toate se topesc acum precum gheaţa uitată în razele soarelui ce nu o mai iartă.  Căci soarele meu străluceşte din nou.Din depărtare, se aude o vioară ce tremură divin în zarea de lumină. Ea îţi cântă  povestea , poveste ce a rămas pretudindeni: grăită de valurile mării, de foşnetul vântului, de trilurile păsărilor, de vibraţiile oraşului, de tunetul fulgerelor, de oamenii ce te pomenesc, de râurile ce murmură la vale, de arcuşul ce trepidează pe corzile viorii înecate în note muzicale. Ai plecat, dar ai lăsat în urmă glasul viorii ce te jeleşte la apus. Şi ori de câte ori ţi-am spus adio, niciodată nu am crezut în puterea cuvântului. Până acum, când ştiu că te mai aflu doar  într-un cântec vechi. Şi în inima mea. Şi în speranţa reîntâlnirii. Dorul mă apasă, dar ştiu că şi pe tine.Privind în jos, şoptind cuvinte ce nu le aud, dar pe care le simt. Privind în jos, plângând cu lacrimi ce adapă ploile grele. Privind în jos şi zâmbind. Nu te poţi întoarce, dar eu pot veni la tine. Şi ştiu că mă veghezi. Şi mă înalţi, atunci când mă prăbuşesc. Şi mă cuprinzi, când golul mă străpunge. Şi mă ţii de mână, când sunt gata să cad din nou.

Cântecul continuă, şi fiinţa mea se înalţă. La tine, la dulcea ta întâmpinare. Dar acesta e cântecul tău, e cântecul de rămas-bun.  Şi nu pot decât să visez că ne vom revedea într-o zi.  Când vioara va cânta şi pentru mine, când vioara va cânta pentru noi. Când valurile mării, foşnetul vântului, trilurile păsărilor şi arcuşul viorii  nu vor mai spune adio, ci vor compune dulcele cântec de revedere.

Până atunci, îţi zâmbesc înapoi, şi privesc înainte. Vioara cântă în depărtare, apusul se face noapte şi din  noapte luna  făureşte un nou răsărit. Căci soarele meu străluceşte din nou, iar vioara îţi cântă povestea mereu.

PS: Pentru o persoană specială din viaţa mea.

Advertisements

3 thoughts on “O vioară în depărtare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s