Despre oameni falşi

Oamenii falşi promit uşor. Şi la fel de uşor te dezamăgesc. La fel de uşor îşi pierd integritatea. La fel de uşor le păleşte caracterul. Şi tot la fel de uşor devin nişte nimicuri.

În lumea în care trăim, falsitatea e majoritară.  Adevărul se stinge cu fiecare secundă, cu fiecare minciună ce stoarce şi ultima fărâmă de omenie ce abea mai respiră în duhoarea de baliverne sufocante.

Dar tu, persoană falsă, stai şi negi. Mă aprobi, dar nu recunoşti. De ce ai face una ca asta? Falsitatea nu va face o premieră acum cedând locul adevărului. Nici pomeneală!  Zâmbeşti…la fel precum zâmbeşti în fiecare zi, aşa…fără motiv, ca să aminteşti lumii cât de bine te poţi preface. Trebuie să recunosc însă, te pricepi bine la acest joc. Dacă nu te-aş cunoaşte, probabil că un procent din mine îţi va da crezare. Dar te cunosc…te cunosc de-o viaţă. Te-am regăsit peste tot. De la prietena falsă ce mi-a furat mărţişoarele  la grădiniţă, până la profesorul ce mi-a dat 10 când eu defapt nu meritam nici 2.  Lumea e falsă, viaţa e falsă, şcoala e falsă, standardele sunt false, arta e falsă, valorile sunt false, principiile sunt la pământ.

Nu mă consider sfântă, din contră. Dar nu pretind că sunt ceea ce nu sunt, aşa că nu am regrete, scriu ce gândesc.  Şi mă întreb cum reuşeşte omul să îi facă pe cei din jur să muşte momeala unui actor jalnic ce  joacă rolul trădătorului atât prietenos, atât de credincios, atât de inocent. Dar falsa modestie e trădată de o gură prea mare. Ei bine, am învăţat de-a lungul timpului că omul care urlă mai tare, nu e neapărat cel care are dreptate.  Degeaba făureşti o imagine care nu te reprezintă, degeaba  încerci să pari ceea  ce nu eşti, degeaba latri unde nu trebuie, degeaba pictezi cu culori pe care nu ştii să le amesteci.  Şi stau şi mă întreb…pentru ce?  De ce?

Fiecare om e special  şi frumos în felul său. Nu există standarde bătute în cuie. Frumuseţea constă în varietate.  Nu înţeleg de ce se pune mereu accentul pe aparenţe şi premise   false. Cu ce eşti mai câştigat dacă încerci să fi altcineva? Cu ce eşti mai câştigat dacă furi o altă identitate? Sau minţi, sau zâmbeşti prieteneşte, când în gândul tău dispreţuieşti persoana căruia îi zâmbeşti? Suntem obligaţi să fim falsi? Nu,  dar respectul trebuie să existe. Şi respectul nu înseamnă  a minţi, sau a fi prietenos dacă nu simţi nevoia. Respectul  înseamnă adevăr şi  o bună creştere.  Aşa că hai să lăsăm teatrul de-o parte. Căci tu, om fals, ţi-ai făcut norma, eu am aplaudat ironic iar cortina a căzut lăsând un gust amar, atât mie, cât şi societăţii.

12 thoughts on “Despre oameni falşi

 1. Pingback: Oamenii falşi promit uşor. Şi la fel de uşor te dezamăgesc. | Roman Boțan

 2. Si eu cunosc o persoana care a lucrat in fosta fabrica Electroaparataj sector 2 din Bucuresti si care se numeste Cararusa Aurica este din Vaslui ,Iasi din partea Moldovei,si care acum la ora acualöa este pensionara si sta in Pantelemon la capatul tranvaiului 14 (Granitul).Aceasta persoana a lasata fara loc de munca pe cea mai buna zis prietena dea ei care se numeste Culea Mioara si care au lucrat impreuna in aceeasi fabrica Electroaparataj.Acum problema este in felul urmator:Aceasta Cararusa spune ca a avut grija de o batrana care spune ea ca a cumparat casa (garsoniera )de la ea cu banii jos ,in care constata ca batrana a primit banii toti de la ea.

  Acum intrebarea mea este ca un om prost si tampat de ce a avut grija de ea cand ea a cumparat aceea garsoniera ca un client normal si cum i sa facut mila de batrana sa aibe grija de ea cand de fapt fapt ea a cumparat aceea zis garsoniera .Cum vine asta ca numai inteleg sa-u numai intelege nimeni Bunn ,sigur ca da nu este treaba mea dar eu nu inteleg de ce ea venea tot timpul la mine sa ii dau cacosi pline de mancare pentru batrana cand de fapt ea spune ca are grija de batrana si ca a cumparat zis garsoniera de la batrana,asta este una la mana doi la mana nu inteleg de ce cand a murit batrana era uscata bine pe picioare si de ce nu ia cumparat sa-u ia inchiriat loc ce veci pe o perioada de sapte ani,asta este trei la mana.Oare nu merita batrana un loc de veci pentru ca ia lasat o garsoniera lui aceasta zis Cararusa care nici bine nu a murit spunea ea ca vrea sa o arunce cat mai repede in groapa si sa nu o mai vada ca ii este scarba de ea ,oare de ce ca ia dat o casa ? nici macar nu ii cumparase sa-u inchiiase un loc de veci cand ia a decedat din viata .A avut noroc cu cunostinta ei care acum tipa este plecata din tara ,si ea a ajutato la momentul respectv de urgrenta.

  Aceasta persoana Cararusa inchiriaza garsoniera la chiriasi si spune ca acei chiriasi sant nepotii ei cand de fapt acele persoane care inchiriaza sant de fapt simpli chiriasi,si de unde atatea nepoi cand ea nu are nici macar copii nu a avut niciodata copii ,surorile si frati ei sant in Vaslui ,Iasi ce legatura au oameni care inchiriaza garsoniera cu ea sa-u cu surorile ei cand defapt sant simpli chiriasi unde batrana statea la Dristor blocul fata in fata cu statia de Metrou 2 Dristor et 7 are interfon si blocul are mai multe intrari.Incaseaza chirie 180 de eur luna dintre care spune ca nu le da niciodata la fisc nimic ,ce ea este proasta asa spune ea.Dar in plus se intereseaza la alti care sant cocurentele ei cati bani au de unde au ,si cate case au cati bani castiga cu cine este casator (a) xsa-u y si este o manipulatoare care distruge familii intergi si care baga numai imbarligaturi si strambe despre persoane care nici macar nu le cunoaste bine sa-u de loc.Este o persoana care vorbeste la telefon intetionat despre politica si despre tigan deoarece sa para credibila si interesanta cat de serioasa este si cat de corecta este in fata statului.Si prosti care asculta telefoanele sta si se uita in gura ei cat de CINSTITA CORECTA SERIOASA este si cat de CREDIBILA este si noi nu santem ,si noi FURAM MINTIM SANTEM ……..si tot asa este cu aceasta CARARUSA UN SARPE MARE care iti zambeste in fata cant de fapt ea este URICIOASA INVIDOASA EGOISTA URATA INTERIOR SI EXTERIOR si MANIPUÖLATOARE SI VICLEANA .Ii este frica sa nu aibe alti oameni case masi bani restaurante afaceri ca gata isi da cu parerea ca acei oameni sant HOTI INFRACTORI TIGANI NU PLATESC DARilLE LA ANAF si intreaba la telefon diferite persoane de unde si-au facu acei oameni averile ,dar de ce intreba la telefon si de ce nu ii intreaba personal ,haha de ce cum v-am spus si mai devreme in acest forum sa para cat mai CISTITA CORECTA JOVIOALA DEMNA si tot asa.

  Draga Cararusa cred ca trebuie sa te internezi de urgenta la Psyhiatrie ca deja ai proble foartze mari ,oamenii aia care tu spui ca sant cum sant ,sant defapt oameni corecti muncitori afeceristi sinceri ect.NU ITI ERSTE RUSINE RUSINE RUSINE sa spui ca toti Romani care au cate 2 -3 MASINI CASE fIRME FABRICI SI CE MAI AU EI SA SPUI CA SANT CRIMINALI EVAZONISTI CAND DE FAPT TU ESTI CEA MAI MARE EVAZINISTA CARE AM CUNOSCUTO PANA LA ORA ACTUALA .

  Like

 3. esti o sufocabila ,si nu uita ca odata si odata ti se va infunda cu atata campanie care o faci impotriva oamenilor normali.

  nr de tel este 0725751924 si 0741119044.esti cea mai mare TRADATOARE.

  Like

 4. Cararusa Aurica nu se uita in farfuria ei murdara ,dar in plus stie sa se uite la alti in farfuri ce manaca ce beau cat castiga de unde au banii ,,,de unde au case ,de unde au masini fime terenuri si tot asa este o persoana care tot timpul se invarte prin cunostinte noi numai ca sa afle de unde acele persoane au aceste lucruri care eu vi le-am descris.Am impresia ca cineva sta in spatele ei si o trimite sa culeaga informatii despre altte persoane.Dar nu uitati cum v-am mai spus si in subiectul de mai in sus in acest forum ,a profitat si si-a batut joc de oameni care au ajutato in perioada de criza cand ea a avut nevoie de locul de veci care sa ii puna la dispozitie casa o inmormanteze pe batrana care spune zis ea (adica Cararusa ca a avut zis grija de ea ).Oare nu exista un Dumnezeu sa o jucece pe aceasta CARARUSA AURICA care tot se crede zis MAICA TERESA care nu a facut nici un bine lui aceea batrana asa cum spune ea si asa cum se plange la toti fals ca vezi doamne cata grija si cata mila aavut ea de batrana ,CAND DE FAPT EA NU IA CUMPARAT SA-U IA INCHIRIAT LOC DE VECHI PENTRU ACEEA BATRANICA CARE A DECEDAT in 2010 in Octombrie.Am spus si repet daca nu era cunostinta ei sa o ajute in momentu respectiv la urgenta cu locul de veci si sa ii mai dea si bani pentru marmantare asta era falita in momentul respectiv .Acum aceasta nemernica isi bate joc si de aceasta persoana care a ajutato la momentul respectiv si mai vrea sa ii distruga si familia ca sa o desparta de barbatul ei.Aceasta Carararusa este MANIPULATOARE IMBARLIGATOARE MINCINOASA VICLEANA DISTRUGATOARE PENTRU a distruge famili proaspati casatoriti si cu copii sa-u fara,,,si ATENTIEcum v-am mai spus provoaca la telefon persoanele care stau de vorba cu ea si tot timpul incepe la incepul convorbirii tema discutiei despre Vanghelie ,Elena Udrea ,Sorin Oprescu ,Tiganii nostri ,oameni plecati la munca in strainatate ,,,ca politiceni sant hoti si evazonisti apoi incepe cu tigani ca sant infractori hoti si evazonisti si iasi incepe tema dicutiei cu romanii nostri plecati peste hatate unde ei muncesc in tarile membre a UNIUNEA EUROPEANA.Spun de romani plecati in afara tari ca sant numai la ciordit sant jeogosi etc.

  INTREBAREA MEA IARASI ESTE OARE TOTI ROMANI CARE SANT PLECATI PESTE HOTARE TOTI SANT HOTI ;JEGOSI ;EVAZONISTI;CRIMINALI ;CERSETORI ;TIGANI;ETC.

  Intrebarea mea este la Cararusa Aurica de ce nu iti platesti darile catre statul roman pentru chiria care o ei de la chiriasi in fiecare luna suma de 180 de eur.Esti smechera ,te crezi ca esti inteligenta .NUMAI ARUNCA CU NOROIUL IN ALTE PERSOANE SI NUMAI ARATA CU DEGETUL TAU STRAMB CATRE ALTE PERSOANE NEVINOVATE.Ti se va infunda ipocrito ce esti.

  Like

 5. Cand a murit batrana in 2010 luna Octombrie ,de ce Cararusa Aurica a chemat o firma acasa care au taiato de sus pana jos pe batrana si ia pus vada inautru in corp si dupa aceea au cusuto si au puso in sicriu si au duso la cimitirul Glina din Popesti Leordeni.Oare au voie firmele private luate din ziar sa-u asa zis medici particulari sa faca asa ceva acasa oare?Intreb si eu de tampit ca pana la noi in tara in Romania nu am mai pomenit asa ceva.Oare acesti oameni care au venit acolo la Botos Batos Maria la garsoniera au avut autorizatie sa faca pe zis medicii legisti si sa taie un mort de sus pana jos acasa.De ce intreb aceasta Cararusa Aurica spune ca ia luat din ziare si ca acele persoane care eu vorbesc in forum au voie sa faca asta.Pe mine numai ma mira nimic pentru bani toata lumea face orice.

  Like

 6. Oare credeti ca este corect daca mortul moare si solicitantul care solicita ajutor acasa pentru a vedea de ce a murit mortul sa vina oameni luati din ziare zis firme funerare sau zic si eu medici care taie corpul mortului si dupa aceea ii pune vata inauntru.oare au voie sa faca asa ceva acasa cand persoana este moarta,si dupa aceea sa si primeasca certificat de deces de la Primarie pentru in mormanta mortul .De ce intreb mi se pare penibil ca cineva sa vina in casa cand victima este moarta si dupa aceea sa vezi si aceasta minune ca niste oameni taie mortul de sus pana in jos si ii pune inautru vata.Dar de ce acasa si de ce nu se face la IML si de ce da Primaria certificat de deces ,doar ca cei care au taiato pe tot corpul pe batrana si ia pus vata si ia eliberat o hartie pentru deces.Mi se pare penibil cand vine o firma sa-u un medic particular sa faca astfel de servicii acasa si nu in institutia medicinii legale.

  Dvs ce credeti ca este corect sa se elibereze un certificat de deces pentru mormantare de la Primarie si sa vina firme funerare sa-u zis medici particulari acasa sa-u sa se faca in mod concret constatarea mortului la IML.In Romania pentru bani se face absolut orice.

  Liked by 1 person

 7. O persoana care pretinde a fi altcineva este o persoana cu mari frustrari si complexe. La aceasta persoana putem regasi minciuna intr-o forma patologica, de obicei, fara alte tulburari, de speta violentei. Denatureaza adevarul pentru a fi intr-o lumina mai buna, nereusind a o dovedi prin fapte. Acelasi tip de persoana se foloseste de cei din jur pentru a-si atinge scopul si mentine relatii de prietenie pentru viitoare situatii in care va trebui sa apeleze la cei cunoscuti, considerand, astfel, ca totul i se cuvine. Aceasta nu va depune prea mult efort pentru a realiza ceva in viata, va sti ca cei din jur ii vor fi acolo, o vor scoate din orice incurcatura si ii va pastra alaturi prin acel zambet fals si un comportament la fel de fals.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s