Cum iubește femeia?

Cu inima, sau ce a mai rămas din ea, căci i-ai sfărâmat-o în repetate rânduri în serile în care trăia doar ea și dorul ce visa la tine. Cu trupul, sau frânturile uitate din el, căci ai făcut-o praf de atâtea ori că nici nu mai știe cum arăta înainte.xxx

Cu buzele, sau cu două dungi crăpate de suspine, distruse de parfumul sărutărilor tale fierbinți. Cu părul ei lung și castaniu, sau firele ce vor să te joci cu ele, cum obișnuiești mereu să le mângâi și să le alinți. Cu ochii, sau cu oceanul de lacrimi ce curge șiroaie atunci când te vede în pragul ușii plecând. Cu mâinile, sau cu pielea lor ce zâmbește atunci când îți simte obrajii calzi.

Cu ce are ea mai bun, sau ce crede ea că a mai rămas bun. Cu sufletul, sau golul pe care-l umplii doar tu.

Dar cine e nebun să iubească o femeie? Să cadă pradă sentimentelor, să îmbrățișeze drama și să trăiască cot la cot cu nebunia? Cine e suficient de bolnav să se arunce în patimă, să cadă în păcat și să încerce să înțeleagă sufletul ei complicat? Cine are curajul să se avânte pe ape tulburi, să îmbrățișeze un vulcan și să crească o floare?

Tu. Cel care o privești, care o chemi, care o vrei.

Tu, cel care visezi, care speri, care tânjești. Tu, care preferi frumosul, care adori arta. Pentru că ea e muză, iar tu ești un pictor. Sau scriitor, sau sculptor, sau nimic. Te stingi ușor, iar ea îți insuflă viața din nou. Simți că trăiești, apoi te omoară lent. Dar tot o iubești. lar ea, la rândul ei te iubește cum … iubește ploaia pământul atunci când îi dezmiardă stropii, cum soarele iubește cu razele calde gheața cea rece, cum prețuiește lumina întunericul, căci fără el nu s-ar mai face lumină, cum viața iubește moartea, căci fără moarte viața nu ar mai avea un sens.

Dragostea ei nu are margini. Dragostea ei e infinită. Dragostea ei e eternă.Amorul femeii e cum e totulpentru nimic, căci fără nimic, ea nu ar știi că te iubește cu totul !

Advertisements

10 thoughts on “Cum iubește femeia?

 1. Frumos împletit textul, şi prea idealist pentru cum stau lucrurile. Cum se întâmplă cu femeia-muză care iubeşte aşa cum descrii, dar pe lângă asta are interese financiare în spate? Cum se întamplă cu aceeaşi femeie-muză care foloseşte minciuna pe post de fugă de adevăr? Care nu îşi onorează bărbatul cu respect şi reciprocitate? Care şi-a abandonat propria feminitate şi atunci când îl întâlneşte pe cel care merită cu adevărat tot ceea ce este ea, pentru că el oferă totul, nu îi oferă nici măcar pe sfert? Am avut doza mea de relaţii de-a lungul timpului din diferite sfere, de la cercuri artistice la persoane simple, şi încă urmează să întâlnesc femeia pe care ai descris-o. Femeia-muză. Femeia ideală descrisă de tine.

  Like

  • Desigur, eu nu am descris aici defectele femeii, sau “derivatele” acesteia, cum numesc eu restul sexului feminin. Pentru mine cuvantul femeie nu inseamna fete care isi bat joc de sentimente sau umbla dupa avere. Eu am scris despre o femeie ideala, care iubeste curat. Si consider, ca sa fii femeie pe deplin trebuie sa ai multe atribute. Eu am incercat doar sa..asociez iubirea unei femei ideale cu ceea ce am scris mai sus. Dupa parerea mea, nimic nu e mai frumos decat o “ea” care stie sa iubeasca ( ca mama, sotie, iubita, amanta, sau orice alt ceva). Exista asemenea femei, doar ca in zilele noastre sunt foarte rare. Eu sper sa o gasesti si tu pe cea care sa te iubeasca cu totul si sa iti faca viata mai frumoasa, pentru ca oricine merita asa ceva.

   Like

 2. foarte frumos conturat textul!
  “Cu buzele, sau cu două dungi crăpate de suspine, distruse de parfumul sărutărilor tale fierbinți. Cu părul ei lung și castaniu, sau firele ce vor să te joci cu ele, cum obișnuiești mereu să le mângâi și să le alinți. Cu ochii, sau cu oceanul de lacrimi ce curge șiroaie atunci când te vede în pragul ușii plecând. Cu mâinile, sau cu pielea lor ce zâmbește atunci când îți simte obrajii calzi.”
  Superbe cuvinte!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s