De ce visăm?

Trăim momente în viață în care nici suferința, nici plăcerea nu îndrăznesc să ridice glasul, când totul vorbește în șoaptă și se strecoară în vârful degetelor. Când totul pare incolor, plat, la fel de steril ca norii de ploaie ce parcă nu mai au lacrimi să retrezească pământul uscat.  Plictisiți de gri, înecați de monoton, suntem noi, oamenii simplii. Oameni simpli cu vise mari. Vise mari ce schimbă destine. Vise mari ce nasc legende.17ecaf7a071ffe8b13872080b1b8b9bc

Visăm la lumina dimineții când ne sufocă întunericul nopții. La zilele cu soare atunci când zăpada se așterne pe nesimțite. Visăm la malul mării când ne satură cenușiul apăsător al străzilor, la casa noastră atunci când rătăcim pe drumuri străine. Visăm atunci când tot ce atingem se destramă, când succesul pare pierdut pe mări și oceane, când eșecul ne zâmbește și ne face cunoștință cu pământul rece. Visăm când frigiderul e gol iar în buzunare bate vântul. Când o vedem cu el și o vrem la brațul nostru. Visăm când curajul se ascunde după frică, când binele cochetează cu răul, când speranța moare și ne rămâne doar visul.

Visăm că putem opri timpul să ne împrietenim cu secundele. Că suntem imuni, că putem trăi cu durere. Visăm că rostim ”adio” fără lacrimi în ochi, fără a întoarce privirea. Că dansăm în ploaie și nimeni nu observă. Visăm că iubim și nimeni nu ne rănește. Că afară e frig, dar noi nu simțim, că trecem prin foc și nu ne ardem, că mutăm munții din loc și nu ne chinuim, că stăm în picioare mai des decât ne prăbușim . Visăm că trăim fiecare clipă ca și când ar fi ultima. Și că ne stingem cu demnitate,  rămânând veșnici în suflete.

Așa suntem noi, nu renunțăm niciodată la dorințele lăuntrice , pentru că tânjim după ceea ce se ascunde dincolo de perdeaua minții. Dincolo de mister, dincolo de posesie, dincolo de propriile noastre limite. Acolo e visul nostru, acolo suntem cu adevărat fericiți.  Și poate că ceea ce ne dorim este un lucru mărunt. Dar măreția e concepută din mici detalii. Detalii ce ne fac viața mai frumoasă.

Așadar, visăm pentru că în final, e tot ce mai avem. Tot ce ne rămâne. Tot ce e al nostru. Visăm pentru că  visele ne oferă un scop pentru a ne naște, și o cauză nobilă pentru care să murim.  Visăm pentru că viața nu merită trăită doar în alb și negru, pentru că visele îi dau culoare…Visăm pentru că suntem oameni simplii cu vise mari. Vise mari ce schimbă destine. Vise mari ce nasc legende. Vise  mari ce devin realitate!

Advertisements

3 thoughts on “De ce visăm?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s