Femeia fatală

tumblr_mow3bcQJqt1snrsuuo1_500E aici. Toată lumea știe asta, toată lumea simte venirea ei. Nu pentru că cineva-i anunțase sosirea , ci pentru că ea știe să se lase așteptată. Un domn se apropie de mașină pentru a-i deschide portiera, dar ea nu îl așteaptă. Consideră că cel mai bun lucru e acela făcut de ea. Se respectă prea mult pentru a-și pierde timpul prețios așteptând ca cineva să-i deschidă o ușă.  Își coboară grațios piciorul pe asfaltul încins. Silueta ei începe să se întrevadă prin mulțimea ce parcă a uitat și să mai respire. E frumoasă!  Picioarele cafenii, lungi ce pornesc parcă din gâtlejul subțire, sunt învelite într-o rochie din mătase fină, de culoarea focului ce arde zvâcnit privirile celor din jur. Cu fiecare pas, materialul se pliază pe șoldurile-i pline ce se mișcă lent în bătaia vântului cald de august.  Talia ei de viespe accentuează ținuta impecabilă în timp ce crăpătura lungă a rochiei desenează în fantezia  privitorilor imaginea unei zeițe de o frumusețe izbitoare.  Părul lung, castaniu, se revarsă peste umeri și peste spatele-i dezgolit , într-un joc de lumină străvezie ce parcă dansează cu firele ei rebele. Fața-i e palidă, rece, iar nasul ridicat tronează superior peste mulțimea din juru-i. Ochii mari, arămii, pătrund și cele mai întunecate inimi, lăsându-le să se topească dureros pe pământul umed. Privirea  indescifrabilă, dar atât de profundă nu lasă pe nimeni să renunțe la speranța că s-ar putea îneca măcar pentru o secundă în abisul ochilor de caramel. E suavă, dar atât de puternică. E un copil cu chip de înger. E o femeie cu suflet de diavol. E mireasa din visele carnale ale tinerilor îndrăgostiți, e  amanta întunericului, ispita bărbaților, distrugătoarea mariajelor și rivala  inegalabilă a damelor frumoase. E  zeița iubirii fără margini, flacăra ce aprinde un oraș întreg, ploaia ce inundă deșertul, trandafirul ce răsare printre mărăcini și spini. E ea: femeia fatală, cea care a fost creată  pentru a fi iubită, nu înțeleasă.

Intră în sala de teatru și se așează în lojă, undeva departe de scenă. De acolo, de sus, pare atât de ireală, atât de intangibilă. Zâmbește, pentru că știe. Știe cine e, știe ce poate, știe că nimic nu e imposibil atunci când porți o rochie roșu-aprins și  privirea plină de încredere. Zâmbește și parcă tot spectacolul se desfășoară în partea opusă scenei, ea fiind protagonista.

Își scoate mănușile de catifea și-și aprinde o țigară light. Pufăie grațios cercuri concentrice ce plutesc în întunericul sălii. Piesa de teatru a început de mai bine de un ceas dar ea nu e atentă. Nu se poate concentra la nimic, decât la gândurile ei ce zboară la fel ca tutunul ce trece prin filtru.   Țigara a rămas viciul și alinarea sa…

~În tot acest timp tu stai de-o parte și te hrănești doar cu priviri. Dar nu mai sunt pentru tine, ca altă dată. Acum ești pentru ea doar un trecut îngropat. O amintire tristă. Sau poate un regret. A fost demult a ta, acum e a nimănui. Și ai ajuns să fi gelos pe nimeni. Pe timp și pe rochia ce-i atinge pielea fină…Deși e aici, e prea departe pentru tine, ai rămas doar un simplu spectator al piesei ei de teatru. Frumusețea urlă prin ea, fericirea însă piere în șoapte.  Sufletu-i frumos se veștejește precum trandafirii uitați la soare.

Piesa se termină, cortina cade ușor. Ar mai fi stat, dar timpul nu iartă răgazul. Întunericul  se lasă, iar pe scaunul ei rămâne doar un parfum  ucigător. S-a pierdut în noapte și tu te-ai trezit din somn. Ești singur și patul e gol fără ea,  iar tu vei rămâne doar cu amintiri și vise. Pentru că  nu ai știut s-o prețuiești.Și nu mai vine…Ai rămas doar tu, victima unui copil ce te-a iubit necondiționat. Victima femeii fatale ce te torturează  în somn, ca să îți plătească datoria ce a trăit-o trează. Și nu face nimic, doar apare mândră și frumoasă.Căci numai așa te face să înțelegi că atunci când o lași să se strecoare în viața ta ai două variante: să o iubești sau să o lași să te rănească.~

Advertisements

3 thoughts on “Femeia fatală

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s